Piemonte - "Ved foden af bjerget"

Navnet Piemonte betyder ’ved foden af bjerget, hvilket må siges at passe enestående til området, som netop er smukt beliggende ved foden af alperne. Mange kender eller har hørt navnet Piemonte før, hvilket nok er fordi, at det er her, at man laver de verdenskendte Barolo og Barberesco vine. På grund af netop dette vil man nok skyde Piemonte til at være en af Italiens største vinregioner, som dog ej er tilfældet. Piemonte er kun Italiens syvende største vinregion, men det som regionen ikke har i kvantitet, har den i kvalitet. 

Druer 

I Piemonte er de mest beplantede og kendte røde druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, som er vidt forskellige, og som hver især kan noget helt specielt. Nebbiolo druen er den drue der kvalitetsmæssigt producerer mest vin i regionen, hvor både Barolo og barberesco vinene er et tegn på netop det. For de to andre druers vedkommende er kvantiteten større, og vinene betragtes mere som hverdagsvine end vine på Nebbiolo gør. Både prismæssigt såvel som stilmæssigt er der stor forskel på druerne, men fælles for de tre druer, er at der kan laves utrolig god vin på disse i netop Piemonte regionen. 

På hvidvinssiden er Moscato druen den mest udbredte i Piemonte, hvor man blandt andet laver den mousserende vin Moscato d’i Asti. 

Geografi og klima 

Rent geografisk set ligger vinregionen Piemonte i det nordvestlige Italien omringet af bjergkæderne alperne og Appenninerne. Regionen grænser op imod Frankrig og Schweiz. Det er kun omtrent 30% af regionen, som er egnet til vindyrkning. Selvom området ikke er det største, er der stor forskel på klimaet, da der er stor højdemæssig diversitet, hvilket resulterer i store temperaturforskelle. Vintrene er lange og kolde, hvorimod somrene er lyse, tørre og varme, hvilket afspejler sig flot i vinenes udtryk. 

DEL DINE VINOPLEVELSER MED DRUEKLUBBEN

Tag #drueklubben på Instagram og Facebook og del dine oplevelser med vin med andre i klubben

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

© Copyright drueklubben.dk 2020
1 lockchevron-down