Mosel - Rieslingdruens højborg

Det tyske vinområde Mosel er kendt for den 485 kilometre lange Mosel flod, og sine mange skråninger med flotte vinmarkeder på. Mosel er et anerkendt vinområde, og vinforhandlere og restauranter over hele verden har været gode ambassadører for området. De flotte og ikoniske skråninger, som bryder landskabet rundt om Mosel floden består de fleste steder af skifer, som er optimale forhold til at dyrke vin på eksempelvis Rieslingdruen.

Verdens største Riesling-regio
Med mere end 5.000 hektar beplantet med Riesling, så er Mosel verdens største ”Riesling-region”. Rieslingvinene fra Mosel er kendt for høj kvalitet og i prisklassen 100 til 400 kr. får du enormt meget for pengene. Vinene har ofte en friskhed, og de er frugtige med noter af æbler og citrus.

Læs mere om Rieslingdruen lige her

Det mest kendte vinbyer i Mosel
Hvis vinene fra Mosel lyder som noget for dig, og du gerne vil smage en klassisk Mosel-vin, så er et godt råd at gå efter vinene fra”Mittelmosel her finder du berømte vinbyer langs som Bernkastel, Erden, Graach og Piesport. Disse vine er ofte kendetegnet af en flot finesse med frugtige noter. Den mest kendte benyttede drue i Mosel er Riesling, og moselvinene med Riesling er ofte kendetegnet af friskhed og citrus.

DEL DINE VINOPLEVELSER MED DRUEKLUBBEN

Tag #drueklubben på Instagram og Facebook og del dine oplevelser med vin med andre i klubben

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

© Copyright drueklubben.dk 2020
1 lockchevron-down