Vine til julefrokosten

De bedste vine til julefrokosten
Vi er halvvejs igennem november, og vi skal snart til det... julefrokost!
Vi har fundet nogle gode bud på, hvilke vine der passer godt til julefrokosten, så du nemt kan købe ind til festlighederne.
Julefrokosten er en festlighed, hvor øllet ofte stjæler opmærksomheden, men måske er du ikke helt fan af øl, eller bare helt vild med vin - Uanset kommer vi i denne e-mail med vores bedste bud på vine til julefrokosten.

Riesling all the way
Riesling er en fantastisk hvidvinsdrue, og med et godt sammenspil mellem syre og friskhed Passer Riesling især rigtig godt til både fiskeretter, salater og det lyse kød. Det er altid en sikker vinder til de første serveringer til julefrokosten.
De østrigske hvidvine eller tysk Spätlese eller Feinherb er eminente.
Se vores udvalg af Riesling-vine.

Italienske klassiskere
Er du til rødvin på julebordet, så går du ikke galt i byen med de klassiske italienske stjerner Ripasso og Amarone. Det er typisk frugtbomber, som ofte har en smule sødme i eftersmagen, der matcher julefrokostens mange elementer rigtig flot. Disse vine er uden at overdrive nok de mest populære vine i juletiden i Danmark - og med god grund!
Find din næste Amarone eller Ripasso

Bobler med power
Mange drikker kun champagne og mousserende vine på årets sidste dag, men det er en skam, da boblerne også passer godt til julens retter. Mange vine har svært ved at spille op imod den store palette af sødme, fedme og syre, som retterne til julefrokosten byder på. Dette er ikke et problem for mousserende vine som Champagne, Prosecco og Cava, der især passer godt som aperitif og til fisk.
Find vores mange bobler her.

Sydfranske klassiskere
Det klassiske er ikke kedeligt, tværtimod så finder man mange spændende vine i det sydfranske. Rhône-området byder på spændende rødvine med masser af mørke bær, power og syre. Vinenes egenskaber spiller godt op imod kødretterne, rødkålen og sovsen, som man finder til den klassiske julefrokost.
Se vine fra Rhône her

Til de sene timer
Til risalamande og de sene timer, så må vi ikke glemme portvinen. Både Ruby og Tawny går godt til risalamande. Ønsker du en mere frugtig portvin, så anbefaler jeg en Ruby LBV.  Portvinene holder sig generelt også bedre end andre vine, så du kan sætte proppen på, og nyde den en anden god dag i juletiden.

Se vores udvalg af portvin

DEL DINE VINOPLEVELSER MED DRUEKLUBBEN

Tag #drueklubben på Instagram og Facebook og del dine oplevelser med vin med andre i klubben

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

© Copyright drueklubben.dk 2020
lockchevron-down