-
Biodynimask Grand Cru Rose Champagne “L’incandecent” extra brut
Normalpris 450,00 krNormalprisStykpris pr. -
Champagne “La Belle de Juillet” Extra Brut ROSÉ 2012 Grand Cru
Normalpris 850,00 krNormalprisStykpris pr. -
Champagne Juillet-Lallement brut Rosé Grand cru NV
Normalpris 375,00 krNormalprisStykpris pr. -
Champagne Vauversin brut Rosé “Oxaile” BIO Grand cru
Normalpris 399,00 krNormalprisStykpris pr.
Hvad er Rose Champagne?
Rosé Champagne er en type mousserende vin, der laves i Champagne regionen i det nordlige Frankrig. Denne champagne type har fået sit navn efter dels regionen hvorfra den bliver produceret samt farven på den.
Rosé champagner er det perfekte valg til når noget skal fejres, eller man blot skal nyde et godt glas Champagne. Den kan mange af de samme ting som hvid Champagne, men der er dog nogle specielle karakteristika ved Rosé Champagne.
Den største succes inden for Champagnebranchen i nyere tid
Champagnebranchen har været en af de mest prestigefyldte områder indenfor hele vinbranchen. De gyldne bobler er populære i alle steder af verden, og de seneste år har branchen fået et ekstra boost.
Rosé er den største succes inden for champagnebranchen de seneste mange år. Denne øgede opmærksomhed for champagne typen har resulteret i, at cirka 10% af al Champagne der laves i dag er Rosé Champagne.
Salget af Champagne rose vokser dobbelt så meget som almindelig hvid Champagne, hvilket har betydet, at de mange Champagne producenter i regionen, ligger større fokus og energi i disse lyserøde bobler.
Det er ikke kun i Champagnebranhcen at Rosé er blevet populært, også i den stille vin branche, har rosévin oplevet en stigende efterspørgsel og popularitet.
To former for Rose Champagne
Et af de steder hvor Rosé Champagne adskiller sig fra hvid Champagne er i forhold til produktionsmetoden. Man skal være opmærksom på, at der faktisk findes to former for Rose Champagne, som afhænger af hvordan boblerne er produceret.
Rosé d'assemblage
Den mest udbredte form for Rose Champagne er Rosé d'assemblage. Denne type Rosé laves ved at tilsætte lidt rødvin i den hvidvin clair-blanding, før blandingen ryger på flaske til andengæring.
Denne metoder er ikke tilladt til at producere almindelig rosévin, og er derfor unik for Champagne regionen i Frankrig.
De fleste Champagne producenter laver deres rosé'er på denne metode, da de mener dette skaber det bedste resultat for Champagnen.
Rosé de maceration
Den anden og sidste metode til at producere Rosé Champagne er rosé de maceration eller rosé de saignée om man vil. Når man taler om denne metode, så taler man om kontakten mellem de røde druer og mosten i macerationsperioden. Her ligger mosten altså sammen med skallerne fra de røde druer, hvilket giver den klassiske lyserøde farve til mosten.
Macerationsperioden for Rosé Champagne ligger typisk imellem nogle få timer og så op til 6 dage. Længden afhænger af producentens ønske til den enkelte Champagne.
Et af de mest prominente champagnehuse, der laver deres Rosé Champagne på denne måde er Laurent Perrier.
Hvilke druer bruges til Rose Champagne?
Rosé Champagne laves på de samme druer som hvid Champagne. Der er kun 3 druer, som er tilladt at lave Champagne på, og det er Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier.
Pinot Noir
Pinot Noir druen står for 38 procent af den samlede beplantning i Champagne, og er derved den mest plantede drue i regionen. Pinot Noir har sin højborge i Côtes de Bar i Aube og i Motage de Reims i Champagne, hvor man får mest ud af denne druesort.
Pinot druen er populær når vi taler Rosé Champagne, da man laver en del rødvin på druen, som så kan tilsættes til hvide vin, og derved lave de skønne lyserøde bobler.
Pinot Noir dominerede Champagner er ofte mere kraftfuld i smagen en de champagner, der primært laves på Chardonnay. Rosé Champagner lavet på primært Pinot Noir er typisk mørkere med noter af røde frugter samt røde bær som jordbær, hindbær og kirsebær. Pinot Noir bidrager med krop, frugt, fylde og dybde til Champagnen.
Chardonnay
Chardonnay druen er populær i denne prestigefyldte region i Frankrig, og den buldre frem over det hele. I skrivende stund udgør Chardonnay cirka 31 procent af alle vinmarker, og deler derfor andenpladsen med Pinot Meunier.
Chardonnay bidrager først og fremmest med en klar syre, der gør rosé Champagner med Chardonnay mere langrings værdige.
Stilistisk set er Rosé Champagner med Chardonnay en elegant type med en flot finish.
Pinot Meunier
Pinot Meunier er i dag den næstmest plantede drue i Champagne regionen sammen med Chardonnay. 31 procent af vinmarkerne er plantet med denne druesort.
Sammenligner man Champagner domineret på Meunier fremfor Pinot Noir oplever man blødere og rundere Champagner, som dog stadig har de klassiske røde bær såsom hindbær, jordbær og kirsebær i duften.
Champagner på denne druesort er ikke lige så egnet til lagring, som dem på Pinot Noir. Dette skyldes primært det lavere tanninindhold.
Rose Champagne og mad
Rose Champagne er perfekt som aperitif eller når en begivenhed skal fejres. De lyserøde boler går perfekt til skaldyr, fisk og fjerkræ, og kan i de mere søde udgaver være en god makker til dessert. Det afhænger meget af dossage, som er med til at bestemme hvorvidt der er tale om en rosé brut, demi-sec eller Deux.
En god ide er altid at læse den medfølgende beskrivelse på den enkelte flaske rosé Champagne.
Champagne Rose
Champagne Rosé er en fantastisk type bobler, som kan nydes i mange forskellige anledninger. På Drueklubben har vi udvalgt nogle Rosé Champagner til vores sortiment, som alle er kendetegnet ved høj kvalitet og et unikt indblik i hvad god Rosé Champagne er.
Rose Champagne er perfekt som Champagne til Nytår, hvor det nye år skal skydes ind med god Champagne.