Kollektion: Portvin til ris a la mande

12 produkter

Risalamande er prikken over i'et til juleaften. Hele den skønne julemiddag med and, flæskesteg eller gås i sammenspil med en god sovs, brunede kartofler og selvfølgelig rødvin, kulminerer når man skal servere den skønne risalamande.

Risalamande

Risalamande er desserten, der traditionen tro serveres med hakkede mandler (og en hel mandel selvfølgelig) med den skønne kirsebærsauce. Risalamanden er vednt med en god fed fløde med masser af vanilje, som sammen med kirsebærsaucen runder hele den fantastiske julemiddag af.

Bedste vin til risalamande

Når risalamanden og den skønne kirsebærsauce med svag varme kommer på bordet juleaften, er det store spørgsmål hvilken risalamande vin er den bedste.

Selve risalamanden har masser af sødme, som i bund og grund ikke er svær at finde en vin til. Der hvor det bliver lidt tricky, er når vi hælder den lækre kirsebærsauce ud over. Kirsebærsauce er fyldt med god syre samt frugt og kan være meget intens og kraftfuld i nogen tilfælde.

Den bedste vin til risalamande er en vin der både har noget dybde, sødme, frugt og intensitet, hvilket for mange rødvine og klassiske dessertvine er en svær kombination.

Skulle man vælge en rødvin til sin risalamande vil en god Amarone med god frugt og sødme være det bedste valg.

Det oplagte valg at servere til sin risalamande juleaften er en dessertvin, og ikke hvilken som helst dessertvin - Portvin!

God portvin til ris a la mande

Portvin er uden tvivl den helt rigtige vin til risalamande, men hvorfor er det så det spørger du måske. Portvin indeholder som udgangspunkt både frugt, sødme, alkohol, intensitet og syre som passer perfekt til den søde og luftige risalamande fydlt med hakkede mandler samt den svære kirsebærsauce.

Når man skal vælge en portvin skal man som udgangspunkt gå efter ung vintage portvin, late bottled vintage eller en ruby portvin, da disse port vine indeholder en ung frugt, der matcher kirsebærsaucen på bedste vis.

Portvin til ris a la mande 2022

Til juleaften 2022 skal der ligesom alle andre år portvin på bordet til juleaften. Portvinen er vinen der på bedste vis fremhæver risalamande samt kirsebær fra saucen. Det kan være svært at finde den helt rigtige portvin at servere, men i bund og grund handler det om hvad du selv bedst foretrækker.

Vores bud på den bedste portvin til risalamande er uden tvivl Kopke Vintage 2004.

Portvinen her præsenterer sig med en blanding af ungdommelig, sød og tæt frugt. Men samtidig er ungdommens vildskab dæmpet en smule, og toppen af vinens tanniner er taget af. Disse karakteristika giver et dejligt modspil til den luftige og vaniljeprægede ris a la mande toppet med kirsebærsauens friske syre og frugtige intensitet.

Kopke vintage 2004