-
Barbera d Asti Superiore 2017 DOCG Boeri Vini
Normalpris 129,00 krNormalprisStykpris pr. -
Gattinara 1964 Berteletti F.lli
Normalpris 700,00 krNormalprisStykpris pr. -
Spanna 1974 Vallana Castello di Montalbano
Normalpris 1.200,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barbera 1974 Vallana Cantina di Bacco
Normalpris 900,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barolo 1977 Barone Stabilini
Normalpris 700,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barolo Rose 2015 Monchiero Vini
Normalpris 119,00 krNormalprisStykpris pr. -
Piemonte Barbera Smagekasse
Normalpris 527,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barolo 2016 Roere di Santa Maria Monchiero Vini
Normalpris 399,00 krNormalprisStykpris pr. -
Nebbiolo d'Alba Castiglione 2018 Monchiero Vini
Normalpris 179,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barbera d Alba Superiore 2017 DOC Monchiero Vini
Normalpris 149,00 krNormalprisStykpris pr. -
Langhe Arneis D.O.C 2018 Monchiero Vini
Normalpris 119,00 krNormalprisStykpris pr. -
Noto Monferrato Mature 2008 Boeri Vini
Normalpris 249,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barbera DOCG Porlapa 2015 Boeri Vini
Normalpris 249,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barbera Limited Selection Binozo 2014 Boeri Vini
Normalpris 599,00 krNormalprisStykpris pr. -
Barolo 2016 Montanello Monchiero Vini
Normalpris 399,00 krNormalprisStykpris pr.
Piemonte er et af Italiens og verdens fineste vinområder. Nebbiolo-druen, som giver fremragende Barolo og Barbaresco-vine, er i høj grad ansvarlig for dette ry. Piemonte er på den anden side meget mere end blot disse to mærker; der findes også en lang række DOCG'er og DOC'er. Der er 7 DOCG'er (denominazione di origine controllata) og 45 DOC'er at vælge imellem.
Docg vin er vin af høj kvalitet der kan opnås i regionens vine, og hvis man ønsker at opleve vin fra Piemonte, som er den ægte vare, vil det være oplagt at finde sådan en vin. Piemonte må siges at være en af de mest prestigefyldte områder i Italien. Regionen er kendetegnet ved dens vinmarker, der ligger på skråninger i de forskellige områder.
Druesorterne i Piemonte
Piemonte vin bliver lavet på en række forskellige druesorter alt efter, hvor i Piemonte at man kigger. Vinene kan variere meget i både smag og udtryk, og det er derfor vigtigt at kende forskellene på de enkelte druesorter.
Nebbiolo
I Piemonte er Nebbiolo den drue af højeste kvalitet, men Barbera og Moscato Bianco er de mest udbredte druer. Nebbiolo er uden tvivl den store stjerne i Piemonte. Den fungerer bedst i Barolo og Barbaresco, hvor der bliver produceret nogle af de bedste vine i Italien. Disse to vine er kendt for deres tannin holdige struktur og store lagringspotentiale.
Druen modner sent, hvorfor det er vigtigt at placere vinmarkerne, så druerne kan få den optimale sol. Det er er af grundene til at producenterne i området her har valgt at placere vinmarkerne i bjergene i 150 til 400 meters højde.
Barbera
Derefter kommer Barbera, som oftest er forbundet med Barbera d'Alba og Barbera d'Asti. Traditionelt har Barbera-vine dog været hverdagsviden, hvilket har gjort dem til en meget billigere og lettere vin. Nogle af de bedste Barolo-producenter producerer nu også Barbera, hvilket bringer kvaliteten af barbera-vinene til nye højder. I visse situationer svarer kvaliteten til Barolo, selv om kompleksiteten er helt anderledes, og derfor bør man ikke sammenligne de to vintyper med hinanden.
Dolcetto
Den sidste vigtige røde sort, der produceres i Piemonte, er dolcetto. Dolcetto har syv DOC'er. Vinen er lettere i kroppen, mere frugtagtig og forfriskende. Den er beregnet til at blive drukket ung og er et godt valg som hverdagsvin.
Moscato Bianco
Moscato Bianco er den mest plantede hvide drue i Piemonte. Den bruges til at lave Moscato d'Asti, som er en mousserende vin. Udover Moscato d'Asti bruges druen også til at producere Spumante, som er Italiens svar på Champagne.
Barolo og Barbaresco
Når man snakke italienske vine fra den italienske region Piemonte kan man ikke undgå at nævne henholdsvis kongevinen Barolo og lillebroren Barbaresco, som er regionens med afstand mest spændende vine. Begge vine er den ægte vare når vi snakker gode vine fra fra Piemonte området, der er placeret i norditalien, og mere præcist i det nordvestlige hjørne af Italien.
Barolo
Barolo er en rødvin, der produceres i den norditalienske vinregion Piemonte. Barolo anses af mange for at være kongernes vin, og mange vil endda også kalde det både italiens bedste vin og sågar verdens bedste vin. Større bliver det ikke. Vinen er lavet på Nebbiolo-druen, som også bruges til fremstilling af Barbaresco.
Barolo vine er normalt meget tannin holdige, når de er unge, men giver smukke aromaer af tørrede roser, trøfler, kirsebær, blommer og endda lakrids.
Når de lagres, bliver tanninerne ofte blødere og vinen udvikler endnu mere komplekse aromaer. Barolo-vine kan ligge mange år i kælderen, og faktisk kan man den måske bedste vinoplevelse af vine, der har ligget 20-30 og endda 50+ år inden den drikkes.
Barbaresco
Barbaresco er en vin, der altid har stået i skyggen af sin mere berømte søskende, Barolo. Barbaresco er lavet på den samme druesort som Barolo, Nebbiolo druen, og deler derfor mange naturlige ligheder med sin storebror. Barbaresco er dog ikke blot en lille, mindre intens version af Barolo. Det er snarere en lettere vin med mindre struktur, men med mere elegance.
Klimaet her er en smule køligere end i Barolo, og det giver en mere parfumeret og elegant vin.
Barbaresco-vine er typisk lettere i kroppen end Barolo , og har en mere frugtig og fyldig smag
Ligesom Barolo kan Barbaresco-vine lagre i mange år, og hvis man er særlig heldig at opleve en Barbaresco vin, der er 20-30-40 eller sågar 50 år gammel, kan man forvente en stor vinoplevelse. Alt efter hvilken årgang, og hvilket vinhus der producerer vinen, ændre vinens kvalitets sig drastisk.
Klimaet i Piemonte
Piemonte er en region i det nordlige Italien, der grænser op til Frankrig og Schweiz. Bjergkæderne Appenninerne og Alperne omgiver Piemonte, hvilket betyder, at det ligger ved foden af bjergene. Ud over bjergkæderne dækker floden Po og Po-dalen en betydelig del af området, hvilket resulterer i, at der kun kan dyrkes vin på 30 % af det tilgængelige areal i Piemonte. Der er stor højdeforskelle i området, som giver en stor diversitet i vinene.
Den tåge, som Piemonte er kendt for om efteråret, er dannet af bjergkæderne og dalen. Hele dalen er indhyllet i et slør af tåge, som menes at være med til at fremme Nebbiolo’s udvikling. Nebbiolo bliver først plukket sent om efteråret, når den er helt dækket af tåge. Ifølge legenden har Nebbiolo fået sit navn fra tåge, da nebbia betyder netop "tåge".
Mikroklimaet i Piemonte og Bordeaux er meget forskelligt. Vintrene er koldere, og nedbøren er betydeligt mindre. På grund af dette klima, og dermed vinene, er Syditalien betydeligt varmere end Piemonte.
Piemonte vine hos Drueklubben
Piemonte regnes af mange for at være et særdeles spændende område, og mange anser det for en af de bedste områder i hele verden. Hos Drueklubben kan du altid finde et stort antal af vine fra Piemonte.