Vin til julefrokosten

Vin til julefrokosten

Vi er halvvejs igennem november, og vi skal snart til det... julefrokost!

Vi har fundet nogle gode bud på, hvilke vine der passer godt til julefrokosten, så du nemt kan købe ind til festlighederne.
Julefrokosten er en festlighed, hvor øllet ofte stjæler opmærksomheden. Mange kalder danske julefrokoster for snapsens fest, hvilket for også høre sig til lige meget om man er til øl eller god vin.

Måske er du ikke helt fan af øl, eller bare helt vild med vin - Uanset kommer vi i denne artikel med vores bedste bud på vin til julefrokost.

Bedste vin til julefrokost

Når den bedste vin til julefrokost skal findes handler det i høj grad om, hvilke retter der serveres på bordet. Der er nemlig stor forskel på, hvilken type julemad vi har med at gøre.

Hvidvin til fisk og skaldyr

Når fiskeretter som røget laks eller skaldyr, herunder rejer serveres er Riesling den rette vin. Riesling er en vin, som mange forbinder med høj syre og friskhed, og som typisk nydes om sommeren i det gode vejr, men er altså perfekt til at starte sin julefrokost ud med.

Silden er heller ikke noget dårligt match til Riesling, men her vil man gerne have en hvidvin med god fylde, hvilket kunne være en Chardonnay.

Snaps er dog det foretrukne valg til at skylle sin sild ned med, og vil derfor være det sikre valg.

Drueklubbens anbefalinger
Hos Drueklubben er vi generelt vilde med Riesling, og det er derfor uden tvivl vores go-to vin til julefrokost. Specielt starten med de mange skønne fiske- og skaldyrsanretninger passer bare perfekt til syren og friskheden, som Riesling bidrager med.
Vores foretrukne hvidvin er:

Riesling Trocken “alte reben” Mosel 2015

Riesling Trocken “alte reben” Mosel 2015

Italienske klassiskere

Er du til rødvin på julebordet, så går du ikke galt i byen med de klassiske italienske stjerner Ripasso og Amarone. Det er typisk frugtbomber, som ofte har en tilpas sødme i eftersmagen, der matcher julefrokostens mange elementer rigtig flot. Disse vine er uden at overdrive nok de mest populære vine i juletiden i Danmark - og med god grund!

Det er fyldige rødvine, som kan matche alt fra røget kød til flæskestegen til osten, som mange slutter julefrokosten af med.

Vi anbefaler en top anmeldt Amarone della Valpolicella 2016, som simpelthen er den perfekte rødvin til julen. Den har en dejlig duft og smag, hvor det lidt højere alkohol niveau passer godt til julemaden.

Amarone della Valpolicella 2016 Ca della Scala

Pris KUN 349 per flaske v/1 styk! 

Champagne til jul

Mange drikker kun champagne og mousserende vin på årets sidste dag, men det er en skam, da boblerne også passer godt til julens retter. Mange vine har svært ved at spille op imod den store palette af sødme, fedme og syre, som retterne til julefrokosten byder på. Dette er ikke et problem for mousserende vin som Champagne, hvor specielt Rose Champagne passer godt som aperitif og til fisk.

Sydfranske klassiskere

Det klassiske er ikke kedeligt, tværtimod så finder man mange spændende vine i det sydfranske. Rhône-området byder på spændende rødvine med masser af mørke bær, power og syre. Vinenes egenskaber spiller godt op imod de retter med kød, rødkålen og sovsen, som man finder på bordet til den klassiske julefrokost.

Til de sene timer

Til ris a la manden og de sene timer, så må vi ikke glemme portvinen. Både Ruby og Tawny går godt som portvin til ris a la mande. Ønsker du en mere frugtig portvin, så anbefaler jeg en Ruby portvin eller en Late Bottled Vintage portvin. Står afslutningen af den skønne julefrokost på en anden dessert end ris a la mande, er dette ikke et problem for portvin, som er aldeles alsidig. Portvinene holder sig generelt også bedre end andre vine, så du kan sætte proppen på, og drikke den en anden god dag i juletiden.

Tips og tricks til vin til julefrokost

Når vi plejer at holde julefrokost, så serverer vi ofte 2-3 forskellige vine, så der er noget godt vin til alle, lige meget om de mest er til hvidvin, rødvin eller mousserende vin.

Så er der ikke andet at sige end glædelig jul! Vi håber, at I nyder denne hyggelige tid med gode venner, familie og ikke mindst god vin fra Drueklubben.

Tilbage til blog

Se vores store vinudvalg

1 af 4