Syrahdruen er en af de mest dyrkede i hele verden, og den dyrkes meget bredt over kloden, hvor den skaber meget forskelligartede vine. I Frankrig går druen under navnet Syrah, imens den i stort set resten af verden kaldes for Shiraz.
Syrah er en mørk drue, som kan frembringe vine med meget forskellige karakterer alt efter, hvilket land og hvilket område den dyrkes i. I områder med et varmere klima som for eksempel Australien giver den kraftige, mørke og mere krydrede vine, der ofte har bløde tanniner.
De dygtigste avlere har igennem årene udviklet deres dyrkningsmetoder, hvilket har resulteret i, at der i dag produceres mange skønne og exceptionelle vine af ”Shiraz”. Det gælder i Australien, men ligeledes også i lande såsom Chile, USA, New Zealand og Sydafrika, hvor producenterne for det meste satser på enkeltdruevine - herunder ”Shiraz”.
I Frankrig, hvor Syrahdruen dyrkes i Nord- og Sydrhone samt i den sydligste del af Frankrig i områderne Languedoc og Provence, giver druen også særdeles forskellige vine. I Nordrhone, for eksempel i Cote Rotie og Hermitage, hvor Syrahdruen er den eneste tilladte rødvinsdrue, giver den medium til kraftige vine med en stor del tanniner, som er præget af mørke bær, mynte, peber og med animalske noter. Her produceres nogle af verdens bedste - og til tider dyreste - vine på Syrahdruen. I Sydfrankrig benytter vinbønderne for det meste Syrah som blandingsdrue sammen med druerne Grenache og Mourvedre, hvor den giver struktur og farve til vinene.
I Italien dyrkes Syrahdruen også. Her finder man den hovedsageligt i vine fra Toscanaområdet. Her blandes druen til tider med både Sangiovese og Bordeauxdruer i det, man kalder Super Toscanervine, medens druen kun i mindre grad dyrkes i Spanien.