Grenache er en af de mest beplantede druesorter på verdensplan. Den dyrkes primært i den vestlige del af Middelhavsområdet, som inkluderer Sydfrankrig og Spanien, hvor den trives flot i de mere varme, tørre og forblæste områder. Druen stammer angiveligt fra Spanien, hvor den går under navnet Garnacha. Den dyrkes ligeledes på Sardinien, hvor den kendes som Canonnau. Grenache dyrkes i de oversøiske lande som Californien, Australien & Sydafrika, hvor den ofte indgår i det, man kalder en GSM-blanding, hvilket er en forkortelse af de tre druesorter Grenache, Syrah og Mourvèdre.

Vine lavet på Grenache druen er typisk kraftige og alkoholrige vine, som ofte lagres i store, gamle egetræsfade, men derudover er vinbønderne normalvis meget forsigtige med at lagre den på træ. Grenache vine besidder ofte en dejlig sødlig og frugtig stil med duft og smag af røde bær som eksempelvis jordbær og kirsebær. Typisk for Grenachedruen er også, at farven på vinen gerne ændrer sig med alderen, hvor den får en lysere rød farve med brunlige nuancer. Grenache druen bruges for det meste i blanding med andre druer, hvor den tilfører alkohol og sødme til den færdige vinblanding. Men tag dog ikke fejl. Nogle vinbønder er eksperter i at skabe lyse og lækre vine i en noget lettere, næsten burgundisk stil. Det hører dog primært til sjældenhederne. Normalt er Grenachevinene kendetegnet ved at være kraftige, mørke og frugtdominerende og med en behagelig syre.
I Frankrig dyrkes Grenachedruen i det sydlige Rhône, hvor den er hoveddruen i størstedelen af cru- og villagedistrikter, og er i den forbindelse én af de 13 tilladte druer i det kendte område Chateauneuf du Pape, hvor den spiller en stor rolle. De mest værdsatte områder er, udover førnævnte Châteauneuf-du-Pape, områderne Vacqueyras, Gigondas, Rasteau og Cairanne. I den sydlige del af Frankrig dyrkes Grenache i stor stil, og her blandes den ofte med Syrahdruen. Denne blanding giver dejlig fyldige og varme vine, som normalvis er billigere end Rhônevinene. Der bliver også produceret store mængder af rosévin, som er lavet på Grenache.
Grenache indgår ligeledes som den primære drue i produktionen af de sydfranske dessertvine kaldet vin doux naturel (VDN). Det er vine, hvor druerne gæres op til en alkoholprocent på ca. 5%, hvorefter vinbønderne tilsætter druealkohol op til 15-17% alkohol. Herefter stoppes gæringen, og efterlader en stor portion druesødmen i vinen. Metoden her er ret udbredt – også med andre druer som eksempelvis Muscat – og efterlader sød og meget frugtholdige dessertvine, som fremstilles efter flere forskellige metoder.
Læs omkring Syrahdruen lige her
I Spanien er de vigtigste distrikter med Grenache (Garnacha) Aragon, Catalonien og Priorat. Grenache har også sneget sig ind i områder som Rioja og Navarra, hvor det typisk er Tempranillodruen, der dominerer. I Priorat fremstilles store og nærmest kulsorte, kraftige vine, og området har gennem årene udviklet sig til et kult-område, og prisen på vinene derfra er i den forbindelse blevet væsentligt højere.