Barbera - Livet i skyggen

Barbera - Livet i skyggen

Barberadruen er sammen med Sangiovesedruen den mest belantede røde druesort i Italien. Druen har sit primære område i Piemonte, som er beliggende i det nord-vestlige Italien. Her blomstrer druen for alvor, og er udover kongedruen Nebbiolo, som bruges til at lave Barolo og Barberesco, egnens vel nok mest anerkendte drue. Der er dog ingen tvivl om hvilken af de to druesorter, der høster størst anerkendelse i vinverdenen. Nebbiolo er og bliver Piemontes druetype nummer 1, hvorfor Barberadruen må leve sit liv i skyggen. 

Barberadruen er kendt for sit dybe røde skind, som resulterer i særdeles mørke vine. Selvom vinene ofte har en meget mørk farve, minder de på nogle specifikke karakteristika om hvidvin, da Barberadruen har masser af syre - men nærmest ingen garvesyre. Netop denne manglende garvesyre betyder, at du ikke får samme udtørrende effekt, som netop Nebbiolodruen ofte kendetegnes ved. 

I Piemonte er de tre mest prominente barberaområder: 

  1. Barbera d’Alba 
  2. Barbera d’Asti 
  3. Barbera d’Monferrato 

Det er i disse 3 DOC’er, du finder nogle af de bedste barberavine. 

Lær mere omkring vinregionen Piemonte lige her

Barberavine er typisk ikke vine, der egner sig til langtidslagring i kælderen, da de som regel kommer til sin ret i en ung alder. Vinene kan nydes let afkølede, hvor den høje syre, lave garvesyre og krydrede smag er den perfekte ledsager til lette og lyse retter. Specielt italiensk mad som pizza, pastaretter og diverse tomatrige retter går hånd i hånd med barberavine. 

Tilbage til blog

Se vores store vinudvalg

1 af 4